Quantcast
Channel: Comentarii la: Waldorf sau Montessori? Daţi-mi un sfat, vă rog!
Viewing all 88 articles
Browse latest View live

De către: Cosmina

$
0
0

Gradinita Waldorf este o alternativa a invatamantului traditional, dar apartine tot de ministerul invatamantului, nu este o scoala/gradinita particulara, deci costurile nu sunt ridicate. Recomand cu caldura sa stabiliti o intalnire cu educatoarele din ambele metodologii, chiar sa incercati cateva zile sa mergeti cea mica la gradinita.

De asemenea, desi acum va ganditi numai la gradinita, pe viitor trebuie sa stiti ca Waldorf este singura care are continuitate pana la sfarsitul liceului.

eu votez Waldorf


De către: sleepy

$
0
0

A, nu stiu sa raspund ca nu stiu Waldorf, fie-mea e la Montessori. Voiam doar sa zic ca a zis mai sus o tanti ca e vrajeala cu gradi, ca sunt educatoare normala si bla bla. Nu-i adevarat, depinde de gradi. De ex. educatoarea Sarei a investit intr-o acreditare Montessori (nus ce curs si examene da, fix 6000 de iepuroi). Pentru noi s-a potrivit perfect, era felul cum pornisem acasa inca inainte sa aud de metoda asta ( pe la 1 an jumate cred ca am descoperit-o).

De către: claudiu

$
0
0

@Andreea esti sigura ca tu ai toate informatiile referitoare la gradinitele de stat in sistem Waldorf? Poti sa mi dai un exemplu de astfel de gradinita in care personalul a fost transferat si nu are pregatire Waldorf?
Intotdeauna vor fi diferente intre gradinitele de stat si cele particulare din punct de vedere al bazei materiale, dar si pretentiile financiare sunt pe masura – 1700 RON vs 350 RON – cred ca acest lucru spune foarte multe despre posibilitatile de dezvoltare ale educatorilor din ambele sisteme.
Pentru cei care opteaza pentru un astfel de sistem este importanta continuitatea – sistemul Waldorf, de stat, presupune atat posibilitatea de a urma acest sistem de la gradinita pana la terminarea liceului si costuri mult mai mici.

De către: Ada

$
0
0

Postarea pare destul de veche, cred ca intre timp ati vizitat gradinitele si ati gasit deja un loc potrivit pt puiul vostru. Acum sunt si eu cam in aceeasi situatie ca si voi asa ca m-ar interesa f tare un feedback in urma cautarilor voastre. Multumesc!

De către: Dan Cruceru

$
0
0

Am ales, deja. Sophia merge la gradi de la 1 septembrie. Noi am ales Montessori. Ne place foarte mult. A devenit un copil foarte echilibrat, cuminte, ascultator si creativ. Ne place la gradinita la care merge. Educatoarele sunt specializate Montessori, cu cursuri pe afara. E fain. Nu stiu, insa, daca nu se creaza un balon in jurul copiilor, un balon care-i fereste de societatea reala. In acest sens, ne gandim ca mai tarziu sa o introducem in sistemul de stat. Vom vedea, analizam problema. Ideal ar fi sa o ducem intr-un sistem privat de la gradi pana la facultate, dar e extrem de costisitor si nu ne permitem nici noi.

De către: Andreea flaviana

$
0
0

Buna dan
Imi poti spune ce gradinita montessouri ai ales?

Multumesc

De către: Dan Cruceru

$
0
0

Lumea piticilor. Dar cred ca sunt si altele la fel de bune. Nu vreau sa le fac reclama, ca platesc la fel ca fiecare parinte cu copil acolo.

De către: simona

$
0
0

Indiferent de optiunea dumneavoastra, ambele variante Waldorf sau Montessori sunt alternative educationale corecte dar prost aplicate la noi. Copiii au nevoie de a se adapta, de a se integra cu ceilalti copii. Nu trebuie sa-i izolam conform unor concepte care nu se pot transpune corect la noi. Adica, ambele sisteme nu au “iesiri”, nu au finalitate pe termen lung. Nu am rezolvat nimic daca ducem un copil la gradinita si in ciclul primar la scoala pe un sistem educational alternativ si apoi il mutam in alt sistem. Indiferent de alegerea dumneavoastra, Sophia trebuie sa se joace cu ceilalti copii, sa-si castige autonomie. Invatarea e aceeasi la aceasta varsta 2-6 ani: se bazeaza pe imitatie, pe motivatie, pe joc, placerea de a fi cu ceilalti de varsta lor. Cel mai mult copiii invata unul de la altul, instinctual. Nu e nevoie neaparat de un sistem, de obiecte ci de o strategie educationala. Eu asta fac in a educa copiii. Ma folosesc de orice, transpun in situ


De către: Jo punct

$
0
0

Eu iti recomand Waldorf. Str. Scarlatescu, zona Banu Manta. E pentru fercirea si educatia copilului tau

De către: simona

$
0
0

Indiferent de sistemul educational alternativ, la noi in tara, nu are finalitate pe termen lung. Toti incropesc o mica afacere pe o bucatica de sistem. Iti supui copilul unor concepte si rigori bune/rele cum or fi ele, apoi il muti intr-un alt sistem. Este exact ca un pantof pe care il incalti dar nu are sireturi. Copiii au nevoie de ceilalti copii pentru a se juca, pentru a invata prin joc, pentru a se adapta si a-si folosi informatiile impreuna cu ceilalti, in a-si castiga achizitiile in mod firesc. Indiferent de modelul educational, strategia este aceeasi. Orice profesionist in domeniul educatie stie asta. Te folosesti “de orice” pentru a educa pe cei mici, nu neaparat obiecte, sisteme, etc http://www.consultanta-psihologica.com/mituri-despre-copiii-supradotati/ http://www.consultanta-psihologica.com/identificarea-copiilor-supradotati/

De către: Victor

$
0
0

Poate pentru gradinita orice alternativa sau traditional poate fi OK.

Mai departe insa, in ce priveste Waldorf lucrurile se schimba radical. Trebuie discutat la concret pe o anumita unitate de invatamant, nu la general. Exista si scoli Waldorf proaste, in acelasi fel in care exista si scoli traditionale proaste, eticheta Waldorf nu e o garantie, dimpotriva.

La liceul Waldorf din Bucuresti profesorii nu ii invata pe copii de fapt nimic. Din pornire, programa Waldorf (propusa de federatia Waldorf, nu de altcineva) nu este respectata deloc la acest liceu. Nu se face din ea mai nimic, copiii deseneaza intr-una, fara vreun obiectiv precis.

La sport vor face cat de putin posibil, la matematica vor invata diverse siruri ani in sir, fara insa ca asta sa se traduca in rezolvarea unor probleme.

La evaluarea nationala 90% din elevii acetui liceu au avut note sub 4 doi ani la rand, iar rezultatele la Bac sunt chiar slabe, daca judecam dupa note si dupa procent.

Parintii care vin la Liceul Waldorf din Bucuresti habar nu au decaracteristicile alternativel, vin aici doar pentru ca le e frica de sistemul traditional. Profesorii nu informeaza niciodata despre ceea ce au de gand sa predea, ceea cea avand in vedere lipsa manualelor, va face aproape imposibil de urmarit de catre parinti ce invata copiii.

Probelma principala a Liceului Waldorf din Bucuresti nu este ca e … Waldorf, ci ca de fapt nu aplica nici un fel de pedagogie, nici Waldorf nici traditionala, nimic. Profesorii pur si simplu supravegheaza elevi

Nici inspectoratul nu verifica decat superficial ceea ce se intimpla in acest liceu. Rezultatul combinateiei necunoasterea parintilor + lipsa de control este lipsa oricarei invatari in scoala.

Liceul Waldorf din Bucuresti este pur si simplu slab, cu cadre didactice slab pregatite si de un dezinteres major. Acestia isi ascund cu maxima prudenta lipsa de calificare, lipsa web-site-ului acestui liceu nefiind intamplatoare.

De către: Victor

$
0
0

Am spus toate astea pentru ca dupa o gradinita Waldorf – care e in ordine in majoritatea cazurilor – parintii vor fi tentati sa trimita copilul tot in Waldorf, fara a mai sta pe ganduri si fara a verifica scoala Waldorf respectiva.

Apoi vor sta linistiti ani de zile pana cand vor realiza cu stupoare ca de fapt elevii nu au invatat mai nimic. Daca vor realiza vreodata.

Purtati de succesul gradinitei, nu vor dori sa creada ca odraslele lor nu invata mai nimic la scoala Waldorf respectiva. Vor invinui fie ministerul de imixtiune, fie necunoasterea celor care critica sistemul…

Federatia Waldorf este cea ce verifica scolile Waldorf, nu inspectoratul, care se limiteaza la verificari administrative (conform legii). Dar in federatia Waldorf sunt tot profesorii de la scolile Waldorf. Cat de independenta este aceasta evaluare, judecati singuri.

Faptul ca o gradinita Waldorf a fost OK nu inseamna ca o scoala in aceasta alternativa va fi in mod necesar OK. Ba poate chiar dimpotriva. Verificati faptic liceul/scoala, vedeti daca rezulta din prezentarea respectiva ce se face in mod concret in acea scoala. Unele scoli Waldorf vor prezenta alternativa in sine, teoria ei, nicidecum ce se face in acea scoala.

De către: Oana Mihai

$
0
0

Buna Dan, spunea ca fetita a devenit echilibrata. Asta este unul din scopurile Waldorf. Copilul meu a fost la Waldorf la gradinita, si-a dezvoltat originalitatea (se vede in modul in care gandeste si actioneaza), insa echilibrat nu a devenit. Studiez acum oportunitatea avansarii la o scoala Waldorf si as dori sa stiu cum ati putut verifica aceasta echilibrare? Cum era inainte si cum e acum. Nu cumva e din cauza ca a crescut, pur si simplu? Nu de alta, dar as dori sa stiu o opinie de succes ca sa stiu si eu ce sa intreb cand m-oi duce la scoala, sa fiu cat de cat in cunostinta de cauza.
Multumesc mult.

De către: Dan Cruceru

$
0
0

Fetita noastra merge la o gradinita cu sistem Montessori. Am ales, inca de la inceput, Montessori in detrimentul Waldorf. Copilul nostru este, intr-adevar, foarte echilibrat, cuminte, ascultator, dar si energic si vesel. Nu stim, insa, daca doar sistemul a ajutat-o ci si mediul de acasa. Ne are pe noi, dar si o bunica extrem de atenta si didacta cu ea. Pe de alta parte, si noi ne gandim sa o aducem intr-un sistem clasic de invatamant, pentru ca aceste sisteme private creaza lumi prea frumoase pentru societatea romaneasca. Sunt lumi minunate, in care ne-am dori sa traiasca cineva, dar nu cred ca vor fi si reale vreodata in Romania. E mult de discutat, dar sincer as opta pentru sisteme private de acest gen doar daca mi-as permite ca fiica mea sa aiba intreaga scolarizare, pana dupa facultate, in astfel de sisteme. In caz contrar, mergem pe sisteme clasice, poate chiar de stat, dar cu multa supraveghere si munca acasa.

De către: Sakura

$
0
0

Andreea,
In Brasov se gaseste o gradi Montessori buna?

Dan, te rog scuza-ma ca incerc sa gasesc o solutie pe pagina ta …


De către: Dan Cruceru

De către: anca

$
0
0

Daca ai optiunea unei scoli Montessori si o dai la stat de frica ca nu se va adapta, gandeste-te inca o data….Un copil care se dezvolta natural si normal face fata la orice mult mai bine. La varsta cand merg la scoala, se trezesc in bancile alea aliniate ca in autobuz, nu ai voie sa vorbesti neintrebat, sa pui intrebari prea multe, sa te misti in timpul orelor (tu poti sta nemiscat 6 -7 ore? )la saracutii copii le piere sclipirea din ochi, ii vezi cum invata tone de poezii pe de rost ca sa faca pe plac invatatoarei, fac bastonase un an si le ia 2 ani intregi de lectii si teme peste teme numai ca sa stie sa scrie ceea ce fiica-ta daca a fost la Montessori la gradi stie deja probabil, si a invatat fara eforturi supranaturale si absurde…CU CAT MAI MULT TIMP PETRECE UN COPIL IN SISTEMUL MONTESSORI CU ATAT VA FI MAI INDEPENDENT SI MAI PUTERNIC EMOTIONAL CA SA FACA FATA LA PROVOCARILE VIETII SI CHIAR SI ALE UNEI SCOLI DE STAT CARE VA INCERCA SA IL INREGIMENTEZE. Eu sunt sigura de asta, ce-i drept lucrez deocamdata doar cu copii mici, dar am o infinita incredere ca valorile si abilitatile dobandite ii vor insoti toata viata….

De către: Dan Cruceru

$
0
0

Am ales, deja. Sophia merge la gradi de la 1 septembrie. Noi am ales Montessori. Ne place foarte mult. A devenit un copil foarte echilibrat, cuminte, ascultator si creativ. Ne place la gradinita la care merge. Educatoarele sunt specializate Montessori, cu cursuri pe afara. E fain. Nu stiu, insa, daca nu se creaza un balon in jurul copiilor, un balon care-i fereste de societatea reala. In acest sens, ne gandim ca mai tarziu sa o introducem in sistemul de stat. Vom vedea, analizam problema. Ideal ar fi sa o ducem intr-un sistem privat de la gradi pana la facultate, dar e extrem de costisitor si nu ne permitem nici noi.

De către: Andreea flaviana

$
0
0

Buna dan
Imi poti spune ce gradinita montessouri ai ales?

Multumesc

De către: Dan Cruceru

$
0
0

Lumea piticilor. Dar cred ca sunt si altele la fel de bune. Nu vreau sa le fac reclama, ca platesc la fel ca fiecare parinte cu copil acolo.

Viewing all 88 articles
Browse latest View live